Maar in de verte rommelt het toch aan het rentefront. Dennis Gartman, uitgever van The Gartman Letter, gelooft dat we wat de rente betreft op een keerpunt staan. Plots kan die rente gaan stijgen en dan kan het allemaal heel snel gaan. Een 'spike' in de rente is volgens Gartman helemaal niet uitgesloten.

Binnen enkele jaren kan de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 6% of misschien zelfs meer bedragen, op kortere termijn is een stijging richting 4% mogelijk. Uiteindelijk zullen hogere rentevoeten in de Verenigde Staten ook opwaartse druk op de Europese rente uitoefenen.

Maar in de verte rommelt het toch aan het rentefront. Dennis Gartman, uitgever van The Gartman Letter, gelooft dat we wat de rente betreft op een keerpunt staan. Plots kan die rente gaan stijgen en dan kan het allemaal heel snel gaan. Een 'spike' in de rente is volgens Gartman helemaal niet uitgesloten. Binnen enkele jaren kan de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 6% of misschien zelfs meer bedragen, op kortere termijn is een stijging richting 4% mogelijk. Uiteindelijk zullen hogere rentevoeten in de Verenigde Staten ook opwaartse druk op de Europese rente uitoefenen.