De Amerikaanse obligatiemarkten hebben een bull markt achter de rug die 30 jaar heeft geduurd, maar die nu achter de rug is. De reactie op de markt kan intens zijn, Schutte verwacht dat de obligatiekoersen in de komende maanden bijna letterlijk zullen instorten.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kan voor het einde van dit jaar oplopen tot 4%, waarna op langere termijn 6 tot 7% mogelijk is. Het spreekt voor zichzelf dat in een dergelijk scenario de obligatiekoersen vanaf de huidige niveaus nog sterk kunnen dalen.

De Amerikaanse obligatiemarkten hebben een bull markt achter de rug die 30 jaar heeft geduurd, maar die nu achter de rug is. De reactie op de markt kan intens zijn, Schutte verwacht dat de obligatiekoersen in de komende maanden bijna letterlijk zullen instorten. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kan voor het einde van dit jaar oplopen tot 4%, waarna op langere termijn 6 tot 7% mogelijk is. Het spreekt voor zichzelf dat in een dergelijk scenario de obligatiekoersen vanaf de huidige niveaus nog sterk kunnen dalen.