De beleggers zijn blijkbaar geenszins voorbereid op wat er te gebeuren staat. Op korte termijn kunnen de yield curves steiler worden en dat zal een keten van gebeurtenissen veroorzaken. De rente kan plots door het plafond vliegen, met alle gevolgen van dien.

Hogere rentevoeten in de Verenigde Staten kunnen de koers van de dollar door het dak jagen, de beurskoersen een oplawaai van jewelste geven, de spreads op de obligatiemarkten doen toenemen en de grondstoffenprijzen (op de eerste plaats die van de metalen) doen dalen. Hoe de Amerikaanse centrale bank daarop zal reageren, moet nog afgewacht worden.

De beleggers zijn blijkbaar geenszins voorbereid op wat er te gebeuren staat. Op korte termijn kunnen de yield curves steiler worden en dat zal een keten van gebeurtenissen veroorzaken. De rente kan plots door het plafond vliegen, met alle gevolgen van dien. Hogere rentevoeten in de Verenigde Staten kunnen de koers van de dollar door het dak jagen, de beurskoersen een oplawaai van jewelste geven, de spreads op de obligatiemarkten doen toenemen en de grondstoffenprijzen (op de eerste plaats die van de metalen) doen dalen. Hoe de Amerikaanse centrale bank daarop zal reageren, moet nog afgewacht worden.