Volgens Douglas McWilliams, executive chairman van de economische consultinggroep Cebr, geldt dit op de eerste plaats voor het Verenigd Koninkrijk, maar ook de rest van Europa zal niet aan de lage rentevoeten kunnen ontsnappen. Ook in de eurozone werden namelijk massaal schulden opgebouwd.

Dat zal tot gevolgen hebben dat de pensioenfondsen, evenals alle andere grote beleggers trouwens, nauwelijks rendementen op hun portefeuilles kunnen realiseren.

Een logische consequentie hiervan is dat het veel langer zal duren alvorens we hier in het westen met pensioen kunnen gaan.

Volgens Douglas McWilliams, executive chairman van de economische consultinggroep Cebr, geldt dit op de eerste plaats voor het Verenigd Koninkrijk, maar ook de rest van Europa zal niet aan de lage rentevoeten kunnen ontsnappen. Ook in de eurozone werden namelijk massaal schulden opgebouwd. Dat zal tot gevolgen hebben dat de pensioenfondsen, evenals alle andere grote beleggers trouwens, nauwelijks rendementen op hun portefeuilles kunnen realiseren. Een logische consequentie hiervan is dat het veel langer zal duren alvorens we hier in het westen met pensioen kunnen gaan.