Daarom duimt iedereen voor een stijging van de rentevoeten, maar die lijkt er op korte of zelfs lange termijn niet in te zitten. Volgens Dr. Steve Sjuggerud is de kans zelfs groot dat de rente in de komende 10 jaar zo laag zal blijven. Hij sluit zelfs niet uit dat de rente vanaf de huidige niveaus nog verder kan dalen.

Zowat alle analisten hebben de bal misgeslagen, zij hadden voor dit jaar op een stijging van de lange rente gerekend en die is er dus niet gekomen. Iedereen verwacht nu dat de rente in de komende 12 maanden met ongeveer 1% zal stijgen, maar de kans is groot dat ook die voorspelling niet zal kloppen.

Daarom duimt iedereen voor een stijging van de rentevoeten, maar die lijkt er op korte of zelfs lange termijn niet in te zitten. Volgens Dr. Steve Sjuggerud is de kans zelfs groot dat de rente in de komende 10 jaar zo laag zal blijven. Hij sluit zelfs niet uit dat de rente vanaf de huidige niveaus nog verder kan dalen. Zowat alle analisten hebben de bal misgeslagen, zij hadden voor dit jaar op een stijging van de lange rente gerekend en die is er dus niet gekomen. Iedereen verwacht nu dat de rente in de komende 12 maanden met ongeveer 1% zal stijgen, maar de kans is groot dat ook die voorspelling niet zal kloppen.