Verschillende analisten hebben al een stijging van de rente in het vooruitzicht gesteld, tot dusver waren die voorspellingen echter telkens een slag in het water. De spaarders voelen zich uitgeknepen als citroenen en snakken wanhopig naar hogere rentevoeten.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat hun verlangens bewaarheid zullen worden, want algemeen wordt aangenomen dat de rente nog lang erg laag kan blijven. Ooit zullen de rentevoeten terug richting 'normale niveaus' moeten evolueren, maar in de praktijk kan dat nog geruime tijd op zich laten wachten.

Verschillende analisten hebben al een stijging van de rente in het vooruitzicht gesteld, tot dusver waren die voorspellingen echter telkens een slag in het water. De spaarders voelen zich uitgeknepen als citroenen en snakken wanhopig naar hogere rentevoeten. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat hun verlangens bewaarheid zullen worden, want algemeen wordt aangenomen dat de rente nog lang erg laag kan blijven. Ooit zullen de rentevoeten terug richting 'normale niveaus' moeten evolueren, maar in de praktijk kan dat nog geruime tijd op zich laten wachten.