Samen met het afketsen van het reddingsplan voor de Amerikaanse auto-industrie door de Senaat is de druk op beleidsmakers om het tij te keren enorm, zo merkt ABN Amro op.

Hun belangrijkste wapens zijn het rente-instrument en de geldpers. Alles is er aan gelegen om de rente nu naar beneden te krijgen en zodoende de economie weer een impuls te geven.

Tegelijkertijd is voor de reddingsplannen ontzettend veel geld nodig. Dit geld wordt deels aangetrokken via de uitgifte van staatsleningen.

Het overspoelen van de markt met nieuwe leningen heeft een renteverhogend effect. Op dit moment is de vraag naar veilig staatspapier dermate hoog dat ABN Amro denkt dat de rente de komende tijd naar beneden zal blijven gaan.

Dat heeft een koersverhogend effect op staatsleningen. Beleggers kunnen hiervan profiteren door staatsleningen te kopen of door in een beleggingsfonds te stappen dat direct in deze leningen belegt. Het favoriete fonds van ABN Amro is het Robeco Lux-o-Rente Fund.

Samen met het afketsen van het reddingsplan voor de Amerikaanse auto-industrie door de Senaat is de druk op beleidsmakers om het tij te keren enorm, zo merkt ABN Amro op. Hun belangrijkste wapens zijn het rente-instrument en de geldpers. Alles is er aan gelegen om de rente nu naar beneden te krijgen en zodoende de economie weer een impuls te geven. Tegelijkertijd is voor de reddingsplannen ontzettend veel geld nodig. Dit geld wordt deels aangetrokken via de uitgifte van staatsleningen. Het overspoelen van de markt met nieuwe leningen heeft een renteverhogend effect. Op dit moment is de vraag naar veilig staatspapier dermate hoog dat ABN Amro denkt dat de rente de komende tijd naar beneden zal blijven gaan. Dat heeft een koersverhogend effect op staatsleningen. Beleggers kunnen hiervan profiteren door staatsleningen te kopen of door in een beleggingsfonds te stappen dat direct in deze leningen belegt. Het favoriete fonds van ABN Amro is het Robeco Lux-o-Rente Fund.