Dat was het moment waarop de toenmalige voorzitter van de Federal Reserve - Ben Bernanke - begon te spreken over het verminderen van de monetaire stimulansen en de rente in de Verenigde Staten en Europa pijlsnel omhoog schoot. In de Verenigde Staten ligt het huidige renteniveau overigens nog wel ruim een half procent boven het toenmalige niveau.

Als weerspiegeling van de toegenomen risico-aversie in de afgelopen week liepen in de Europese periferie de rentes juist met 10 tot 20 basispunten op, waardoor de renteverschillen tussen Zuid- en Noord-Europa weer zijn toegenomen.

Dat was het moment waarop de toenmalige voorzitter van de Federal Reserve - Ben Bernanke - begon te spreken over het verminderen van de monetaire stimulansen en de rente in de Verenigde Staten en Europa pijlsnel omhoog schoot. In de Verenigde Staten ligt het huidige renteniveau overigens nog wel ruim een half procent boven het toenmalige niveau. Als weerspiegeling van de toegenomen risico-aversie in de afgelopen week liepen in de Europese periferie de rentes juist met 10 tot 20 basispunten op, waardoor de renteverschillen tussen Zuid- en Noord-Europa weer zijn toegenomen.