De rente in de Verenigde Staten staat nu al 68 maanden op rij op nul en dat is nog nooit eerder in de geschiedenis gebeurd. Eigenlijk is de kiem van de zeepbel al gelegd in de eerste maanden van 2009, toen de berenmarkt achter de rug was en de stierenmarkt begon.

De FED heeft de waarderingen op de beurs opgeblazen, zonder daar economische groei die de moeite waard was tegenover te kunnen plaatsen. De groei van het BBP benadert de grens van 2% en dat is het normale groeitempo dat ook zonder ingreep van de FED zou bereikt worden. Al het vers gedrukte geld is met andere woorden voor niets geweest.

De rente in de Verenigde Staten staat nu al 68 maanden op rij op nul en dat is nog nooit eerder in de geschiedenis gebeurd. Eigenlijk is de kiem van de zeepbel al gelegd in de eerste maanden van 2009, toen de berenmarkt achter de rug was en de stierenmarkt begon. De FED heeft de waarderingen op de beurs opgeblazen, zonder daar economische groei die de moeite waard was tegenover te kunnen plaatsen. De groei van het BBP benadert de grens van 2% en dat is het normale groeitempo dat ook zonder ingreep van de FED zou bereikt worden. Al het vers gedrukte geld is met andere woorden voor niets geweest.