Bovendien dreigen nu ook Portugal en Spanje in de problemen te raken. Portugal zag zich genoodzaakt om het bedrag van een geplande obligatie-emissie te verlagen, terwijl Spanje liet weten dat het deficiet op de begroting in de komende drie jaar groter zal worden dan eerst was gedacht.

Voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank ziet in de gegeven omstandigheden geen ruimte om de basisrente - die nu 1% bedraagt - te verhogen.

Het schuldenprobleem laat voorlopig geen ruimte om de rente op te trekken. Trichet is van mening dat het uitermate belangrijk is dat Griekenland de aangekondigde reorganisatiemaatregelen streng doorvoert.

Jorg Radeke, econoom van het Centre for Economic and Business Research, is van mening dat zelfs meevallende Amerikaanse werkloosheidscijfers het sentiment op de financiële markten niet zullen doen keren. De begrotingsperikelen kunnen volgens Radeke nog geruime tijd de financiële verslaggeving blijven beheersen.

Bovendien dreigen nu ook Portugal en Spanje in de problemen te raken. Portugal zag zich genoodzaakt om het bedrag van een geplande obligatie-emissie te verlagen, terwijl Spanje liet weten dat het deficiet op de begroting in de komende drie jaar groter zal worden dan eerst was gedacht. Voorzitter Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank ziet in de gegeven omstandigheden geen ruimte om de basisrente - die nu 1% bedraagt - te verhogen. Het schuldenprobleem laat voorlopig geen ruimte om de rente op te trekken. Trichet is van mening dat het uitermate belangrijk is dat Griekenland de aangekondigde reorganisatiemaatregelen streng doorvoert. Jorg Radeke, econoom van het Centre for Economic and Business Research, is van mening dat zelfs meevallende Amerikaanse werkloosheidscijfers het sentiment op de financiële markten niet zullen doen keren. De begrotingsperikelen kunnen volgens Radeke nog geruime tijd de financiële verslaggeving blijven beheersen.