Dat deflatiegevaar is nog altijd niet geweken en dus is de kans klein dat ECB-president Mario Draghi op korte of op middellange termijn een verhoging van de basisrente zal aankondigen. Luca Jellinek, head of European rates strategy bij Credit Agricole, gelooft alvast niet in een dergelijk scenario.

Volgens Jellinek vormen de superlage rentes op staatsobligaties uit zowat alle landen het bewijs dat de ECB van plan is om de rente nog lang laag te houden, meer bepaald zo lang totdat het deflatiegevaar geweken is en de economie opnieuw aan de beterhand lijkt.

Dat deflatiegevaar is nog altijd niet geweken en dus is de kans klein dat ECB-president Mario Draghi op korte of op middellange termijn een verhoging van de basisrente zal aankondigen. Luca Jellinek, head of European rates strategy bij Credit Agricole, gelooft alvast niet in een dergelijk scenario. Volgens Jellinek vormen de superlage rentes op staatsobligaties uit zowat alle landen het bewijs dat de ECB van plan is om de rente nog lang laag te houden, meer bepaald zo lang totdat het deflatiegevaar geweken is en de economie opnieuw aan de beterhand lijkt.