Vanmorgen was er al het bericht dat de index van de aankoopmanagers in China volgens de berekening van HSBC voor het eerst in vier maanden opnieuw is gestegen. Daarmee lijkt de Chinese economie een bodem te hebben bereikt van waarop een versneld herstel kan worden ingezet.

In de Verenigde Staten is het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering ondanks een lichte stijging vorige week gestabiliseerd een dieptepunt voor de afgelopen zes jaar. Anderzijds waren de activiteiten in de verwerkende industrie in augustus toegenomen tot het hoogste niveau in vijf maanden.

Vanmorgen was er al het bericht dat de index van de aankoopmanagers in China volgens de berekening van HSBC voor het eerst in vier maanden opnieuw is gestegen. Daarmee lijkt de Chinese economie een bodem te hebben bereikt van waarop een versneld herstel kan worden ingezet. In de Verenigde Staten is het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering ondanks een lichte stijging vorige week gestabiliseerd een dieptepunt voor de afgelopen zes jaar. Anderzijds waren de activiteiten in de verwerkende industrie in augustus toegenomen tot het hoogste niveau in vijf maanden.