De Europese obligatiemarkt heeft maandag volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief gereageerd op de afspraken die afgelopen weekend zijn gemaakt.

De risico-opslagen van perifere landen daalden fors, met Ierland, Portugal en Spanje 17 bps, Italië 9 bps en Griekenland 39 bps lager voor de 10-jaars leningen.

De ministers van Financiën konden het gisteren nog niet eens worden over de manier waarop de leencapaciteit van het Europese steunfonds verhoogd moet worden.

De ministers hebben afgesproken dat op 21 maart nog een extra meeting plaats zal vinden om de laatste technische details kort te sluiten. Een verhoging van de garanties van AAA landen lijkt hierbij volgens Theodoor Gilissen Bankiers het meest aannemelijk.

De Europese obligatiemarkt heeft maandag volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief gereageerd op de afspraken die afgelopen weekend zijn gemaakt. De risico-opslagen van perifere landen daalden fors, met Ierland, Portugal en Spanje 17 bps, Italië 9 bps en Griekenland 39 bps lager voor de 10-jaars leningen. De ministers van Financiën konden het gisteren nog niet eens worden over de manier waarop de leencapaciteit van het Europese steunfonds verhoogd moet worden. De ministers hebben afgesproken dat op 21 maart nog een extra meeting plaats zal vinden om de laatste technische details kort te sluiten. Een verhoging van de garanties van AAA landen lijkt hierbij volgens Theodoor Gilissen Bankiers het meest aannemelijk.