Rente eurozone: “langer lager “

Respondenten in Europa verwachten niet dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente binnenkort terug laat keren naar de traditionele gemiddeldes. Bijna twee derde verwacht dat dit pas na 2016 zal gebeuren. Dit blijkt uit de nieuwe Global RiskMonitor van Allianz Global Investors (AllianzGI).

Stefan Hofrichter, Chief Economist bij Allianz Global Investors, stelt:

“Er is recentelijk een debat geweest over de vraag of de ECB nieuwe maatregelen zal implementeren om de desinflatoire trends in de eurozone te keren. Wij denken dat de ECB er goed aan doet om af te wachten, ondanks de lage inflatieniveaus in Europa. Alhoewel het erop lijkt dat de inflatie voorlopig laag zal blijven – wij verwachten de komende twee jaar een geleidelijke toename, net onder de 2% eind 2016 – voorzien wij toch geen rentebesluit van de ECB. Dit ondersteunt de strategie om zwaarder te beleggen in risicovollere beleggingssegmenten.”

Hoewel Hofrichter’s vooruitblik makkelijk in acties omgezet kan worden door beleggers, zegt 31% van de respondenten in Europa kapitaalvereisten en de strengere verplichtingen voor het aanhouden van reserves “zeer belastend” te vinden wat een beperking vormt voor hun blootstelling aan meer risicovollere beleggingscategorieën.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content