Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie viel anderzijds terug tot 0,106%, ten opzichte van 0,111% op Japanse staatsobligaties met een gelijkaardige looptijd. Het is de eerste keer sinds Bloomberg in 1990 data is beginnen te verzamelen dat de korte Duitse onder de Japanse rente duikt.

Ook de rendementen op Duitse staatsobligaties met andere looptijden stonden vandaag onder druk. Het rendement op de 5-jarige staatsobligatie kwam uit op 0,664%, of een daling met 5 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen donderdag. Nooit eerder stond die rente zo laag.

Spanje blijft dure eden zweren

De oorzaak van de druk op de Duitse obligatierendementen moet uiteraard in Spanje worden gezocht, dat opnieuw in het middelpunt van de schuldencrisis is komen te staan. De Spaanse regering herhaalde gisteren nogmaals haar voornemen om het deficiet op de begroting terug te dringen tot 3% van het BBP.

Eerste minister Mariano Rajoy had vandaag een onderhoud met de ministers van gezondheid en onderwijs om extra 10 miljard euro te besparen op deze twee departementen. Vraag is echter of dat gaat volstaan om de financiële markten te overtuigen. De Spaanse rente staat nu al een viertal weken opnieuw onder druk.

Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie viel anderzijds terug tot 0,106%, ten opzichte van 0,111% op Japanse staatsobligaties met een gelijkaardige looptijd. Het is de eerste keer sinds Bloomberg in 1990 data is beginnen te verzamelen dat de korte Duitse onder de Japanse rente duikt. Ook de rendementen op Duitse staatsobligaties met andere looptijden stonden vandaag onder druk. Het rendement op de 5-jarige staatsobligatie kwam uit op 0,664%, of een daling met 5 basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen donderdag. Nooit eerder stond die rente zo laag. Spanje blijft dure eden zweren De oorzaak van de druk op de Duitse obligatierendementen moet uiteraard in Spanje worden gezocht, dat opnieuw in het middelpunt van de schuldencrisis is komen te staan. De Spaanse regering herhaalde gisteren nogmaals haar voornemen om het deficiet op de begroting terug te dringen tot 3% van het BBP. Eerste minister Mariano Rajoy had vandaag een onderhoud met de ministers van gezondheid en onderwijs om extra 10 miljard euro te besparen op deze twee departementen. Vraag is echter of dat gaat volstaan om de financiële markten te overtuigen. De Spaanse rente staat nu al een viertal weken opnieuw onder druk.