Jeffrey Gundlach, CEO van fixed-income investment management groep DoubleLine Capital en voormalig CIO van TCW Group, wijst op het belastingvoordeel verbonden aan municipal bonds.

Wanneer daar rekening mee wordt gehouden, bedraagt het rendement op deze municipal bonds 8,25% of ongeveer 1,25% meer dan het rendement op een mandje met junk bonds.

Gundlach is van mening dat de markt al rekening houdt dat een aantal lokale overheden over kop gaat. Gebeurt dit niet, dan zijn municipal bonds een koopje.

Gebeurt dit wel, dan krijgen een nieuwe crisissituatie en daar gaan ook de junk bonds niet beter van worden. Gundlach wijst er nog op dat junk bonds sinds het dieptepunt van maart 2009 met gemiddeld 84% zijn gestegen.

Jeffrey Gundlach, CEO van fixed-income investment management groep DoubleLine Capital en voormalig CIO van TCW Group, wijst op het belastingvoordeel verbonden aan municipal bonds. Wanneer daar rekening mee wordt gehouden, bedraagt het rendement op deze municipal bonds 8,25% of ongeveer 1,25% meer dan het rendement op een mandje met junk bonds. Gundlach is van mening dat de markt al rekening houdt dat een aantal lokale overheden over kop gaat. Gebeurt dit niet, dan zijn municipal bonds een koopje. Gebeurt dit wel, dan krijgen een nieuwe crisissituatie en daar gaan ook de junk bonds niet beter van worden. Gundlach wijst er nog op dat junk bonds sinds het dieptepunt van maart 2009 met gemiddeld 84% zijn gestegen.