De rendementen vielen terug tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven jaar. De krant Sankei meldde vanmorgen dat de Bank of Japan meer liquiditeiten beschikbaar gaat stellen.

Akio Yoshino, hoofdeconoom in Tokio bij Amundi Japan, is van mening dat de Japanse centrale bank zeker iets gaat doen, maar dat dit 'iets' niet zal volstaan om de stijging van de yen af te remmen.

Hij verwacht dat de rendementen op de staatsobligaties in de herfst zeker nog meer gaan dalen als het effect van de appreciatie van de yen gaat merkbaar worden in de bedrijfsresultaten.

Yoshino merkt op dat het rendement op de 10-jarige staatsobligatie het psychologisch belangrijke niveau van 0,90% heeft bereikt, wat de druk op de rente nog kan doen toenemen.

De rendementen vielen terug tot een dieptepunt voor de afgelopen zeven jaar. De krant Sankei meldde vanmorgen dat de Bank of Japan meer liquiditeiten beschikbaar gaat stellen. Akio Yoshino, hoofdeconoom in Tokio bij Amundi Japan, is van mening dat de Japanse centrale bank zeker iets gaat doen, maar dat dit 'iets' niet zal volstaan om de stijging van de yen af te remmen. Hij verwacht dat de rendementen op de staatsobligaties in de herfst zeker nog meer gaan dalen als het effect van de appreciatie van de yen gaat merkbaar worden in de bedrijfsresultaten. Yoshino merkt op dat het rendement op de 10-jarige staatsobligatie het psychologisch belangrijke niveau van 0,90% heeft bereikt, wat de druk op de rente nog kan doen toenemen.