De reden moet worden gezocht bij de Europese begrotingscrisis die nog steeds dreigt te escaleren, terwijl anderzijds de Amerikaanse economie het herstel blijft doorzetten.

De beleggers vragen nu 189 basispunten extra voor high-grade euro-denominated bonds in vergelijking met staatsobligaties. Voor de Amerikaanse bedrijfsobligaties bedraagt die spread slechts 169 basispunten.

Mark Kiesel, global head of corporate bond portfolio management bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat het belangrijkste punt de Europese besparingsmaatregelen zijn. Die gaan hoe dan ook op de bedrijfswinsten wegen.

De reden moet worden gezocht bij de Europese begrotingscrisis die nog steeds dreigt te escaleren, terwijl anderzijds de Amerikaanse economie het herstel blijft doorzetten. De beleggers vragen nu 189 basispunten extra voor high-grade euro-denominated bonds in vergelijking met staatsobligaties. Voor de Amerikaanse bedrijfsobligaties bedraagt die spread slechts 169 basispunten. Mark Kiesel, global head of corporate bond portfolio management bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat het belangrijkste punt de Europese besparingsmaatregelen zijn. Die gaan hoe dan ook op de bedrijfswinsten wegen.