Een verklaring kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers worden gevonden in de afnemende inflatiedruk en toenemende bestedingen, en in de lage waarderingen eerder dit jaar.

Daarnaast hopen beleggers op extra monetaire stimulering, maar of die renteverlaging snel zal komen, zijn economen minder zeker.

De Chinese centrale bank heeft eerder dit jaar de eisen voor de kapitaalreserves van de banken verlaagd, maar benadrukte dat deze reserve-eisen vooral gebruikt worden voor de liquiditeits- en valutakoppeling en niet als monetair beleid.

Een verklaring kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers worden gevonden in de afnemende inflatiedruk en toenemende bestedingen, en in de lage waarderingen eerder dit jaar. Daarnaast hopen beleggers op extra monetaire stimulering, maar of die renteverlaging snel zal komen, zijn economen minder zeker. De Chinese centrale bank heeft eerder dit jaar de eisen voor de kapitaalreserves van de banken verlaagd, maar benadrukte dat deze reserve-eisen vooral gebruikt worden voor de liquiditeits- en valutakoppeling en niet als monetair beleid.