Sindsdien werd het niveau van 10% nog maar éénmaal overschreden, meer bepaald in 2007 toen de bull markt op Wall Street haar piek bereikte. Het ziet er niet naar uit er snel beterschap moet worden verwacht.

Rendementen op beleggingen gaan fors afnemen, zo luidt de visie van PIMCO. De beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld is van mening dat we voor een periode van middelmatigheid staan.

Hij gaat uit van een portefeuille die voor 60% in aandelen is belegd en voor 40% in olibgaties, voor een periode van vijf jaar. Vorig jaar leverde deze portefeuille een rendement van 4% op en het is onwaarschijnlijk dat in de komende jaren fors hogere rendementen gaan gerealiseerd worden.

Sindsdien werd het niveau van 10% nog maar éénmaal overschreden, meer bepaald in 2007 toen de bull markt op Wall Street haar piek bereikte. Het ziet er niet naar uit er snel beterschap moet worden verwacht. Rendementen op beleggingen gaan fors afnemen, zo luidt de visie van PIMCO. De beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld is van mening dat we voor een periode van middelmatigheid staan. Hij gaat uit van een portefeuille die voor 60% in aandelen is belegd en voor 40% in olibgaties, voor een periode van vijf jaar. Vorig jaar leverde deze portefeuille een rendement van 4% op en het is onwaarschijnlijk dat in de komende jaren fors hogere rendementen gaan gerealiseerd worden.