Omdat kwantitatieve verruiming alle risicospreads heeft beïnvloed, kan het terugtrekken van bijna 1500 miljard dollar aan jaarlijks uitgeschreven cheques dramatische gevolgen hebben.

Als de Fed geen Amerikaanse staatsobligaties meer koopt, wie dan nog wel? Of eigenlijk is de vraag: tegen welk rendement worden ze gekocht, en als dat rendement een grote aanpassing betekent, wat zijn de consequenties voor de prijs?

Rendementen op Amerikaanse staatsobligaties zijn misschien wel 150 basispunten te laag, als je het bekijkt vanuit historisch perspectief en bij een verwachte nominale BBP-groei van 5%.

Omdat kwantitatieve verruiming alle risicospreads heeft beïnvloed, kan het terugtrekken van bijna 1500 miljard dollar aan jaarlijks uitgeschreven cheques dramatische gevolgen hebben. Als de Fed geen Amerikaanse staatsobligaties meer koopt, wie dan nog wel? Of eigenlijk is de vraag: tegen welk rendement worden ze gekocht, en als dat rendement een grote aanpassing betekent, wat zijn de consequenties voor de prijs? Rendementen op Amerikaanse staatsobligaties zijn misschien wel 150 basispunten te laag, als je het bekijkt vanuit historisch perspectief en bij een verwachte nominale BBP-groei van 5%.