De harde, koude realiteit van Stan Druckenmiller's (de hedge fund manager die zijn vertrek heeft aangekondigd) 'old normal' is dat voorspoed en overconsumptie wordt aangedreven door inflatie van activaprijzen, die op hun beurt gerelateerd zijn aan rentetarieven.

Beleggers worden nu geconfronteerd met obligatierendementen van 2,5% en aandelen die afstevenen op reële groeivoeten uit de 'New Normal' van 2% of minder.

Daar is geen 8% rendement meer voor pensioenfondsen mogelijk, en geen rendement van 12% op aandelen voor de lange termijn meer mogelijk.

De harde, koude realiteit van Stan Druckenmiller's (de hedge fund manager die zijn vertrek heeft aangekondigd) 'old normal' is dat voorspoed en overconsumptie wordt aangedreven door inflatie van activaprijzen, die op hun beurt gerelateerd zijn aan rentetarieven. Beleggers worden nu geconfronteerd met obligatierendementen van 2,5% en aandelen die afstevenen op reële groeivoeten uit de 'New Normal' van 2% of minder. Daar is geen 8% rendement meer voor pensioenfondsen mogelijk, en geen rendement van 12% op aandelen voor de lange termijn meer mogelijk.