Wanneer markten worden gedreven door macro-economische omstandigheden, neemt de kans op fundamentele prijsafwijkingen toe. Dat biedt actieve portefeuillebeheerders kansen om waarde toe te voegen.

Beleggers kunnen overwegen hun posities in opkomende markten te vergroten, goed gebruik te maken van neerwaarts risico en instrumenten om volatiliteitseffecten te beperken en de nadruk te leggen op dividend en active share.

Inflatie kan in komende jaren blijvende factor worden

Kijkend naar de cijfers sinds 1912 hebben aandelen een voor inflatie gecorrigeerd jaarlijks reëel rendement behaald van 6,6%, al wordt dit gemiddelde volgens Bill Gross van PIMCO de laatste tijd wat omlaag getrokken.

Analisten, specialisten die de ramingen voor overheden maken en adviseurs van pensioenfondsen zien zich voor de legitieme vraag gesteld hoe dit rendement in de toekomst kan worden voortgezet.

Hoe oneerlijk dit ook mag zijn, beleggers moeten er rekening mee bijven houden dat beleidsmakers een uitweg uit de problemen zullen proberen te vinden langs de weg van inflatie.

Dit geldt voor vrijwel alle ontwikkelde economieën en kan de komende paar jaar, misschien zelfs decennia, het geval zijn.

Wanneer markten worden gedreven door macro-economische omstandigheden, neemt de kans op fundamentele prijsafwijkingen toe. Dat biedt actieve portefeuillebeheerders kansen om waarde toe te voegen. Beleggers kunnen overwegen hun posities in opkomende markten te vergroten, goed gebruik te maken van neerwaarts risico en instrumenten om volatiliteitseffecten te beperken en de nadruk te leggen op dividend en active share.Inflatie kan in komende jaren blijvende factor worden Kijkend naar de cijfers sinds 1912 hebben aandelen een voor inflatie gecorrigeerd jaarlijks reëel rendement behaald van 6,6%, al wordt dit gemiddelde volgens Bill Gross van PIMCO de laatste tijd wat omlaag getrokken. Analisten, specialisten die de ramingen voor overheden maken en adviseurs van pensioenfondsen zien zich voor de legitieme vraag gesteld hoe dit rendement in de toekomst kan worden voortgezet. Hoe oneerlijk dit ook mag zijn, beleggers moeten er rekening mee bijven houden dat beleidsmakers een uitweg uit de problemen zullen proberen te vinden langs de weg van inflatie. Dit geldt voor vrijwel alle ontwikkelde economieën en kan de komende paar jaar, misschien zelfs decennia, het geval zijn.