Het rendement op de aandelen uit de S&P 500 bedraagt momenteel 1,93%, terwijl dat op 10-jarige staatobligaties op 2,09% stond.

Howard Silverblatt, senior index analyst bij S&P Capital IQ, is niet verbaasd over deze evolutie, hij had die al langer zijn aankomen.

Maar toch is het nog te vroeg om de dividendaandelen al zomaar af te schrijven. In mei betaalden de Amerikaanse bedrijven een recordbedrag van 37,50 miljard dollar aan dividenden uit, waardoor de kans groot is dat ook 2013 een recordjaar zal worden.

De rente moet al fors stijgen om de aandelen die een hoog dividendrendement uitbetalen te kunnen kloppen.

Het rendement op de aandelen uit de S&P 500 bedraagt momenteel 1,93%, terwijl dat op 10-jarige staatobligaties op 2,09% stond. Howard Silverblatt, senior index analyst bij S&P Capital IQ, is niet verbaasd over deze evolutie, hij had die al langer zijn aankomen. Maar toch is het nog te vroeg om de dividendaandelen al zomaar af te schrijven. In mei betaalden de Amerikaanse bedrijven een recordbedrag van 37,50 miljard dollar aan dividenden uit, waardoor de kans groot is dat ook 2013 een recordjaar zal worden. De rente moet al fors stijgen om de aandelen die een hoog dividendrendement uitbetalen te kunnen kloppen.