Bovendien, stel dat Lehman was gered. Wellicht zou een volgend faillissement van een financiële instelling meer geld hebben gekost.

We zullen het nooit weten. Wat we wel kunnen stellen is indexmatig gezien de schok wel is verwerkt. De S&P500 sloot in augustus 2008 op 1282. Wie toen de pech had geld in deze index te investeren heeft met het slot van afgelopen vrijdag een rendement van bijna 30% gemaakt.

Ruwweg dus 6% per jaar en daar komt nog een dividendrendement van rond de 2,5% bij. Niet slecht voor het instappen op wellicht het meest verkeerde moment.

Daarbij moet natuurlijk worden aangetekend dat het rendement vooral de laatste acht maanden is gemaakt. Dit jaar is de S&P500 met 16% gestegen.

Bovendien, stel dat Lehman was gered. Wellicht zou een volgend faillissement van een financiële instelling meer geld hebben gekost. We zullen het nooit weten. Wat we wel kunnen stellen is indexmatig gezien de schok wel is verwerkt. De S&P500 sloot in augustus 2008 op 1282. Wie toen de pech had geld in deze index te investeren heeft met het slot van afgelopen vrijdag een rendement van bijna 30% gemaakt. Ruwweg dus 6% per jaar en daar komt nog een dividendrendement van rond de 2,5% bij. Niet slecht voor het instappen op wellicht het meest verkeerde moment. Daarbij moet natuurlijk worden aangetekend dat het rendement vooral de laatste acht maanden is gemaakt. Dit jaar is de S&P500 met 16% gestegen.