Van een mogelijk bankroet is zodoende geen sprake. Jens Peter Soerensen, analist bij Danske Bank A/S, gelooft dat de beleggers op een bepaald moment inderdaad gaan kijken naar het rendement van circa 6% op Ierse staatsobligaties.

Duitse staatsobligaties bieden maar iets meer dan 2%. Christopher Pryce, directeur bij Fitch Ratings in Londen, is van mening dat de Ierse regering 4 miljard euro zal moeten ophalen via besparingen en belastingverhogingen.

Op die manier zou het land het vertrouwen van de beleggers kunnen herwinnen, waardoor er minder rente op de staatsobligaties zou moeten worden betaald.

Volgens het IMF zijn besparingen het enige alternatief dat Ierland nu heeft, voor belastingverhogingen is er weinig ruimte.

Van een mogelijk bankroet is zodoende geen sprake. Jens Peter Soerensen, analist bij Danske Bank A/S, gelooft dat de beleggers op een bepaald moment inderdaad gaan kijken naar het rendement van circa 6% op Ierse staatsobligaties. Duitse staatsobligaties bieden maar iets meer dan 2%. Christopher Pryce, directeur bij Fitch Ratings in Londen, is van mening dat de Ierse regering 4 miljard euro zal moeten ophalen via besparingen en belastingverhogingen. Op die manier zou het land het vertrouwen van de beleggers kunnen herwinnen, waardoor er minder rente op de staatsobligaties zou moeten worden betaald. Volgens het IMF zijn besparingen het enige alternatief dat Ierland nu heeft, voor belastingverhogingen is er weinig ruimte.