Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie kwam uit op 4,75%, of een stijging met 5 basispunten ten opzichte van donderdag. Het bereikte renteniveau was bovendien het hoogste sinds juli 2008. Het is niet meteen duidelijk of de ECB opnieuw tussenbeide kwam.

De centrale bank probeert via de aankoop van obligaties de rente te drukken, maar het is nog allesbehalve duidelijk of dat gaat lukken. De nervositeit rond Spaanse obligaties heeft ook te maken met de verkiezingen die later deze maand plaatsvinden.

Het rendement op de 2-jarige staatsobligatie kwam uit op 4,75%, of een stijging met 5 basispunten ten opzichte van donderdag. Het bereikte renteniveau was bovendien het hoogste sinds juli 2008. Het is niet meteen duidelijk of de ECB opnieuw tussenbeide kwam. De centrale bank probeert via de aankoop van obligaties de rente te drukken, maar het is nog allesbehalve duidelijk of dat gaat lukken. De nervositeit rond Spaanse obligaties heeft ook te maken met de verkiezingen die later deze maand plaatsvinden.