Eileen X. Zhang, kredietanaliste bij S&P, is van mening dat Portugal kandidaat blijft voor een reddingsprogramma. Het land wordt namelijk met tal van moeilijkheden geconfronteerd op het moment dat er opnieuw een recessie dreigt.

De moeilijkheden zijn van uiteenlopende aard, gaande van banken die voor hun financiering van de Europese Centrale Bank afhankelijk blijven tot en met staatsbedrijven die in geldnood verkeren.

Tot zover is Portugal er steeds in geslaagd om geld op te halen aan de financiële markten, maar aan een onhoudbaar hoge prijs. Gisteren verkocht het land kortlopende obligaties, waarbij voor leningen met een looptijd van 11 maanden 4,057% moest worden betaald.

Eileen X. Zhang, kredietanaliste bij S&P, is van mening dat Portugal kandidaat blijft voor een reddingsprogramma. Het land wordt namelijk met tal van moeilijkheden geconfronteerd op het moment dat er opnieuw een recessie dreigt. De moeilijkheden zijn van uiteenlopende aard, gaande van banken die voor hun financiering van de Europese Centrale Bank afhankelijk blijven tot en met staatsbedrijven die in geldnood verkeren. Tot zover is Portugal er steeds in geslaagd om geld op te halen aan de financiële markten, maar aan een onhoudbaar hoge prijs. Gisteren verkocht het land kortlopende obligaties, waarbij voor leningen met een looptijd van 11 maanden 4,057% moest worden betaald.