Kazuhiko Sano, chief strategist bij Tokai Tokyo Securities, is van mening dat het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie rond 1% zal blijven noteren en vervolgens kan terugvallen tot de dieptepunten van 2003.

Kan versloeg zijn rivaal Ichiro Ozawa eerder deze week in partijverkiezingen en behield zodoende het voorzitterschap van zijn partij. Ozawa had eerder al aangekondigd voorstander te zijn van de uitgifte van meer obligaties.

Sano verwacht dat het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie dit jaar nog zal terugvallen tot 0,895% en vervolgens tot 0,75% tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Kazuhiko Sano, chief strategist bij Tokai Tokyo Securities, is van mening dat het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie rond 1% zal blijven noteren en vervolgens kan terugvallen tot de dieptepunten van 2003. Kan versloeg zijn rivaal Ichiro Ozawa eerder deze week in partijverkiezingen en behield zodoende het voorzitterschap van zijn partij. Ozawa had eerder al aangekondigd voorstander te zijn van de uitgifte van meer obligaties. Sano verwacht dat het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie dit jaar nog zal terugvallen tot 0,895% en vervolgens tot 0,75% tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.