Dat er duidelijk sprake is van een ontspanning in de eurozone, blijkt uit het feit dat op een veiling vanmorgen het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie is teruggevallen tot het laagste niveau in twee jaar. De Italiaanse staat haalde 2,98 miljard euro op, waar op 3 miljard euro was gemikt.

Het rendement bedroeg nog 4,45%, of 50 basispunten minder dan in oktober nog op een gelijkaardige veiling werd betaald. Blijkbaar rekenen de beleggers er op dat de problemen met Griekenland voorlopig van de baan zijn en dat de rust nu een tijdje kan terugkeren.

Dat er duidelijk sprake is van een ontspanning in de eurozone, blijkt uit het feit dat op een veiling vanmorgen het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie is teruggevallen tot het laagste niveau in twee jaar. De Italiaanse staat haalde 2,98 miljard euro op, waar op 3 miljard euro was gemikt. Het rendement bedroeg nog 4,45%, of 50 basispunten minder dan in oktober nog op een gelijkaardige veiling werd betaald. Blijkbaar rekenen de beleggers er op dat de problemen met Griekenland voorlopig van de baan zijn en dat de rust nu een tijdje kan terugkeren.