De spanning tussen de 'goede' en de 'slechte' landen is in de afgelopen dagen verder opgelopen en kan in de komende dagen, weken en maanden nog hoger gaan oplopen.

De speculanten profiteren van het feit dat Griekenland op grote schaal heeft gelogen over haar macro-economische cijfers. Toch wijzen zij er op dat Griekenland zelf rechtstreeks verantwoordelijk is het voor het uit de hand lopen van de schuldenpositie van het land.

Het rendement op Griekse staatsobligaties bedraagt nu het drievoudige van dat op Duitse bunds. Het rendement op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie steeg met 84 basispunten tot 9%.

De spanning tussen de 'goede' en de 'slechte' landen is in de afgelopen dagen verder opgelopen en kan in de komende dagen, weken en maanden nog hoger gaan oplopen. De speculanten profiteren van het feit dat Griekenland op grote schaal heeft gelogen over haar macro-economische cijfers. Toch wijzen zij er op dat Griekenland zelf rechtstreeks verantwoordelijk is het voor het uit de hand lopen van de schuldenpositie van het land. Het rendement op Griekse staatsobligaties bedraagt nu het drievoudige van dat op Duitse bunds. Het rendement op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie steeg met 84 basispunten tot 9%.