Niet alleen werd de rente op de toegestane lening met 1% verlaagd, bovendien werd ook de looptijd van het steunprogramma verlengd. De maatregel zou Griekenland een besparing van 16 mijard euro opleveren.

Het rendement op Griekse staatsobligaties is fors gedaald. Op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg het rendement 12,43%, of een daling met 0,38% in vergelijking met vorige vrijdag.

Toch is de onderhuidse spanning nog niet verdreven, want in de loop van de sessie werd een nog grotere winst opgetekend. Griekenland heeft in ieder geval nog een lange weg af te leggen.

Niet alleen werd de rente op de toegestane lening met 1% verlaagd, bovendien werd ook de looptijd van het steunprogramma verlengd. De maatregel zou Griekenland een besparing van 16 mijard euro opleveren. Het rendement op Griekse staatsobligaties is fors gedaald. Op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg het rendement 12,43%, of een daling met 0,38% in vergelijking met vorige vrijdag. Toch is de onderhuidse spanning nog niet verdreven, want in de loop van de sessie werd een nog grotere winst opgetekend. Griekenland heeft in ieder geval nog een lange weg af te leggen.