Blijkbaar vrezen de beleggers nog steeds een verdieping van de Europese begrotingscrisis. Italiaanse, Spaanse en Griekse staatsobligaties werden goedkoper als gevolg van het feit dat de veiling van in totaal 10,70 miljard euro aan Europees staatspapier minder interesse opwekte dan verhoopt.

Het verschil tussen de 2- en de 10-jarige Duitse staatsobligatie liep op tot het laagste niveau sinds december, nadat gisteren werd bekendgemaakt dat de inflatie in de eurozone is teruggevallen tot het laagste niveaus sinds december.

Griekenland moet volgende maand zich herfinancieren, Duitsland, Spanje en Frankrijk veilen deze week nog staatsobligaties. Karsten Linowsky, fixed-income strateeg bij Credit Suisse AG in Zurich, verwacht dat de risico-aversie bij de beleggers weer gaat toenemen wanneer deze veilingen een succces worden. Het rendement op de 10-jarige bund daalde gisteren met twee basispunten tot 2,58%.

Blijkbaar vrezen de beleggers nog steeds een verdieping van de Europese begrotingscrisis. Italiaanse, Spaanse en Griekse staatsobligaties werden goedkoper als gevolg van het feit dat de veiling van in totaal 10,70 miljard euro aan Europees staatspapier minder interesse opwekte dan verhoopt. Het verschil tussen de 2- en de 10-jarige Duitse staatsobligatie liep op tot het laagste niveau sinds december, nadat gisteren werd bekendgemaakt dat de inflatie in de eurozone is teruggevallen tot het laagste niveaus sinds december. Griekenland moet volgende maand zich herfinancieren, Duitsland, Spanje en Frankrijk veilen deze week nog staatsobligaties. Karsten Linowsky, fixed-income strateeg bij Credit Suisse AG in Zurich, verwacht dat de risico-aversie bij de beleggers weer gaat toenemen wanneer deze veilingen een succces worden. Het rendement op de 10-jarige bund daalde gisteren met twee basispunten tot 2,58%.