In Portugal wordt er nog steeds onderhandeld over de begroting voor 2011. Dat gebeurde op een moment dat er door Brussel een grote betogingen van de vakbonden trok om te protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen in een aantal Europese landen.

Vooral in Portugal lijkt het terugschroeven van het tekort op de begroting problemen op te leveren. Daarnaast is er natuurlijk ook nog Ierland, waar Anglo Irish Bank in het centrum van de belangstelling blijft staan.

Marcel Bross, interest-rate strategist bij Commerzbank AG in Frankfurt, merkt op de financiële markten momenteel door de kredietrisico's gedomineerd worden. De spreads op de obligatiemarkt kunnen dus groot blijven.

In Portugal wordt er nog steeds onderhandeld over de begroting voor 2011. Dat gebeurde op een moment dat er door Brussel een grote betogingen van de vakbonden trok om te protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen in een aantal Europese landen. Vooral in Portugal lijkt het terugschroeven van het tekort op de begroting problemen op te leveren. Daarnaast is er natuurlijk ook nog Ierland, waar Anglo Irish Bank in het centrum van de belangstelling blijft staan. Marcel Bross, interest-rate strategist bij Commerzbank AG in Frankfurt, merkt op de financiële markten momenteel door de kredietrisico's gedomineerd worden. De spreads op de obligatiemarkt kunnen dus groot blijven.