De spread tussen Duitse en Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar bedroeg vorige vrijdag 87 basispunten. Het was geleden van januari 2009 dat die spread nog zo groot was.

Op 10 januari bereikte de euro een dieptepunt voor de afgelopen acht jaar, zo blijkt uit de Bloomberg Correlation-Weighted Indexes. Die index vergelijkt de euro met negen andere valuta's.

Pierre Lequeux, in Londen head of currency management bij Aviva Investors, is van mening dat de euro tijdens het eerste kwartaal kan blijven stijgen. Dat is een goede zaak voor de inflatiebestrijding in Europa.

De spread tussen Duitse en Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar bedroeg vorige vrijdag 87 basispunten. Het was geleden van januari 2009 dat die spread nog zo groot was. Op 10 januari bereikte de euro een dieptepunt voor de afgelopen acht jaar, zo blijkt uit de Bloomberg Correlation-Weighted Indexes. Die index vergelijkt de euro met negen andere valuta's. Pierre Lequeux, in Londen head of currency management bij Aviva Investors, is van mening dat de euro tijdens het eerste kwartaal kan blijven stijgen. Dat is een goede zaak voor de inflatiebestrijding in Europa.