Nog is volgens de analisten nog te vroeg om van zo'n scenario uit te gaan. Anthony Crescenzi van Pacific Investment Management Co is van mening dat er maanden van jobcreactie noodzakelijk zijn om een renteverhoging mogelijk te maken.

Er was gisteren weliswaar de publicatie van een onverwacht sterke ADP Employer Services-index, maar de toename van het aantal jobs in de bedrijfswereld, werd met enig scepticisme onthaald.

Tomohisa Fujiki, interest-rate strategist bij BNP Paribas Securities Japan Ltd. in Tokio drukte het als volgt uit: groei is niet genoeg om de werkloosheidsgraad naar beneden te duwen en wanneer die niet naar beneden gaat kan de rente niet naar omhoog.

Nog is volgens de analisten nog te vroeg om van zo'n scenario uit te gaan. Anthony Crescenzi van Pacific Investment Management Co is van mening dat er maanden van jobcreactie noodzakelijk zijn om een renteverhoging mogelijk te maken. Er was gisteren weliswaar de publicatie van een onverwacht sterke ADP Employer Services-index, maar de toename van het aantal jobs in de bedrijfswereld, werd met enig scepticisme onthaald. Tomohisa Fujiki, interest-rate strategist bij BNP Paribas Securities Japan Ltd. in Tokio drukte het als volgt uit: groei is niet genoeg om de werkloosheidsgraad naar beneden te duwen en wanneer die niet naar beneden gaat kan de rente niet naar omhoog.