Daaruit blijkt ook dat aandelen van ondernemingen die regelmatig dividend uitkeren minder volatiel zijn.

In veel landen ligt de gemiddelde dividenduitkering hoger dan het rendement op tienjarige staatsobligaties.

Vooral Europese bedrijven keren royale dividenden uit, vergeleken met ondernemingen in de VS. Beleggers verdienen al ruim twee jaar substantieel meer met dividend op Europese aandelen dan op obligaties.

In een reactie op de resultaten van het onderzoek zegt Jörg de Vries-Hippen, CIO European Equities bij AllianzGI: "Beleggers zullen naar dividendaandelen blijven kijken. We zien nog steeds bedrijven die aantrekkelijk gewaardeerd zijn net een hoog dividend rendement. Een belegger die zoekt naar een reëel rendement in deze tijden van financiële repressie moet goed kijken naar dividend betalende ondernemingen als een mogelijke plaatsvervanger om zo de 'coupon te behalen' die nodig is. Beursgenoteerde bedrijven in Europa zien het uitkeren van dividend als een manier om het vertrouwen van aandeelhouders te winnen. Dit is niet eenvoudig aangezien het veel discipline vereist. Het voordeel voor beleggers is dat er waarschijnlijk geen betrouwbaarder graadmeter bestaat voor de winstverwachting van een bedrijf."

Daaruit blijkt ook dat aandelen van ondernemingen die regelmatig dividend uitkeren minder volatiel zijn. In veel landen ligt de gemiddelde dividenduitkering hoger dan het rendement op tienjarige staatsobligaties. Vooral Europese bedrijven keren royale dividenden uit, vergeleken met ondernemingen in de VS. Beleggers verdienen al ruim twee jaar substantieel meer met dividend op Europese aandelen dan op obligaties. In een reactie op de resultaten van het onderzoek zegt Jörg de Vries-Hippen, CIO European Equities bij AllianzGI: "Beleggers zullen naar dividendaandelen blijven kijken. We zien nog steeds bedrijven die aantrekkelijk gewaardeerd zijn net een hoog dividend rendement. Een belegger die zoekt naar een reëel rendement in deze tijden van financiële repressie moet goed kijken naar dividend betalende ondernemingen als een mogelijke plaatsvervanger om zo de 'coupon te behalen' die nodig is. Beursgenoteerde bedrijven in Europa zien het uitkeren van dividend als een manier om het vertrouwen van aandeelhouders te winnen. Dit is niet eenvoudig aangezien het veel discipline vereist. Het voordeel voor beleggers is dat er waarschijnlijk geen betrouwbaarder graadmeter bestaat voor de winstverwachting van een bedrijf."