Het rendement op 2-jarige Duitse staatsobligaties is teruggevallen tot nul en bevindt zich daarmee onder dat op Japanse staatsobligaties.

Gary Jenkins van Swordfish Research spreekt van extreem lage niveaus die te maken hebben met de uitzonderlijke omstandigheden waarin we ons bevinden.

Vanuit een oververkochte situatie zijn de Europese beurzen vanmorgen wat hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices.

De Stoxx Europe 600 opende een kwart procent hoger, maar de Spaanse Ibex wint circa driekwart procent. Ook de BEL 20 opende licht hoger.

Aandeelhouders WDP kiezen in meerderheid voor aandelen

De aandeelhouders van WDP opteerden voor ongeveer 73% van hun aandelen voor een inbreng van dividendrechten in ruil voor nieuwe aandelen in plaats van de uitbetaling van het dividend in cash.

Eerder had de referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw uit Merchtem, reeds bekend gemaakt voor het totaal van haar participatie in WDP deel te nemen aan het keuzedividend.

Dit resultaat leidt tot een kapitaalverhoging voor WDP van 22,4 miljoen euro door middel van de creatie van 622.013 nieuwe aandelen, waardoor het totaal aantal aandelen WDP 14.260.534 zal bedragen.

Deze kapitaalverhoging leidt tot een retentie van middelen binnen de onderneming, die zullen worden aangewend ter financiering van de verdere groei in het kader van het strategisch groeiplan 2010-2013.

Meer specifiek zullen deze fondsen ingezet worden ter financiering van de aankoop van de Lake Side Portfolio waarvan de overdracht plaatsvond eind april 20122.

Dit resultaat zorgt voor een daling van de schuldgraad met 2,1% in vergelijking met een 100% dividenduitkering in cash. Hierdoor zal de schuldgraad, zoals eerder aangegeven, na uitvoering van de lopende projecten en reeds gerealiseerde acquisities, de dividenduitkering over 2011 en de realisatie van de verwachte winst in 2012, eind 2012, op basis van de huidige omstandigheden en de meest recente waarderingen door de onafhankelijke vastgoedexperten, naar verwachting 57% bedragen.

Het rendement op 2-jarige Duitse staatsobligaties is teruggevallen tot nul en bevindt zich daarmee onder dat op Japanse staatsobligaties. Gary Jenkins van Swordfish Research spreekt van extreem lage niveaus die te maken hebben met de uitzonderlijke omstandigheden waarin we ons bevinden. Vanuit een oververkochte situatie zijn de Europese beurzen vanmorgen wat hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende een kwart procent hoger, maar de Spaanse Ibex wint circa driekwart procent. Ook de BEL 20 opende licht hoger. Aandeelhouders WDP kiezen in meerderheid voor aandelen De aandeelhouders van WDP opteerden voor ongeveer 73% van hun aandelen voor een inbreng van dividendrechten in ruil voor nieuwe aandelen in plaats van de uitbetaling van het dividend in cash. Eerder had de referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw uit Merchtem, reeds bekend gemaakt voor het totaal van haar participatie in WDP deel te nemen aan het keuzedividend. Dit resultaat leidt tot een kapitaalverhoging voor WDP van 22,4 miljoen euro door middel van de creatie van 622.013 nieuwe aandelen, waardoor het totaal aantal aandelen WDP 14.260.534 zal bedragen. Deze kapitaalverhoging leidt tot een retentie van middelen binnen de onderneming, die zullen worden aangewend ter financiering van de verdere groei in het kader van het strategisch groeiplan 2010-2013. Meer specifiek zullen deze fondsen ingezet worden ter financiering van de aankoop van de Lake Side Portfolio waarvan de overdracht plaatsvond eind april 20122. Dit resultaat zorgt voor een daling van de schuldgraad met 2,1% in vergelijking met een 100% dividenduitkering in cash. Hierdoor zal de schuldgraad, zoals eerder aangegeven, na uitvoering van de lopende projecten en reeds gerealiseerde acquisities, de dividenduitkering over 2011 en de realisatie van de verwachte winst in 2012, eind 2012, op basis van de huidige omstandigheden en de meest recente waarderingen door de onafhankelijke vastgoedexperten, naar verwachting 57% bedragen.