Bovendien wordt algemeen verwacht dat de Federal Reserve haar basisrente nog geruime tijd laag zal houden. Het rendement op de 2-jarige bedroeg nog 0,6014%, tegenover een vorig jaar record van 0,6044%.

Het vorige record dateerde van 17 december 2008, nadat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente liet zakken tot een range van 0 tot 0,25%. Die dag werd ook de terugkoop van staatsobligaties aangekondigd.

De grote belangstelling voor kortlopende staatsobligaties geeft aan dat de beleggers risico's blijven mijden. Obligaties met een te lange looptijd laten ze zodoende liever links liggen.

Bovendien wordt algemeen verwacht dat de Federal Reserve haar basisrente nog geruime tijd laag zal houden. Het rendement op de 2-jarige bedroeg nog 0,6014%, tegenover een vorig jaar record van 0,6044%. Het vorige record dateerde van 17 december 2008, nadat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente liet zakken tot een range van 0 tot 0,25%. Die dag werd ook de terugkoop van staatsobligaties aangekondigd. De grote belangstelling voor kortlopende staatsobligaties geeft aan dat de beleggers risico's blijven mijden. Obligaties met een te lange looptijd laten ze zodoende liever links liggen.