Deze week was een belangrijke week voor de Amerikaanse staatsobligaties. De FED vergaderde namelijk dinsdag en woensdag, terwijl president Barack Obama zijn State of the Union speech gaf. Geen van beide gebeurtenissen kon echter veel emoties losweken.

Daarnaast is er ook een veiling van Amerikaans staatspapier, meer bepaald voor een bedrag van 99 miljard dollar. Mogelijk zal de rente op de 10-jarige staatsobligatie dus verder gaan oplopen.

Sean Simko, fondsbeheerder bij SEI Investments Co, denkt niet dat de rente al een piek heeft bereikt. De economische indicatoren blijven goed, terwijl de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis is weggeëbd.

Deze week was een belangrijke week voor de Amerikaanse staatsobligaties. De FED vergaderde namelijk dinsdag en woensdag, terwijl president Barack Obama zijn State of the Union speech gaf. Geen van beide gebeurtenissen kon echter veel emoties losweken. Daarnaast is er ook een veiling van Amerikaans staatspapier, meer bepaald voor een bedrag van 99 miljard dollar. Mogelijk zal de rente op de 10-jarige staatsobligatie dus verder gaan oplopen. Sean Simko, fondsbeheerder bij SEI Investments Co, denkt niet dat de rente al een piek heeft bereikt. De economische indicatoren blijven goed, terwijl de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis is weggeëbd.