De daling van de koersen van de Duitse staatsobligaties heeft op de eerste plaats te maken met een (tijdelijke?) terugkeer van de rust in de eurozone. De centrale banken zijn de Europese banken namelijk van dollars gaan voorzien.

Dit jaar hebben Duitse staatsobligaties een rendement van 7% opgeleverd, dit op basis van de cijfers verstrekt door de European Federation of Financial Analysts Societies Bloomberg. Spaanse obligaties gaven een rendement van 3,40% te zien, Italiaanse obligaties verloren 3,20%.

De daling van de koersen van de Duitse staatsobligaties heeft op de eerste plaats te maken met een (tijdelijke?) terugkeer van de rust in de eurozone. De centrale banken zijn de Europese banken namelijk van dollars gaan voorzien. Dit jaar hebben Duitse staatsobligaties een rendement van 7% opgeleverd, dit op basis van de cijfers verstrekt door de European Federation of Financial Analysts Societies Bloomberg. Spaanse obligaties gaven een rendement van 3,40% te zien, Italiaanse obligaties verloren 3,20%.