Aanleiding was de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische indicatoren aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

De groei van de Europese economie vertraagde in juni, terwijl anderzijds de huizenverkopen in de Verenigde Staten blijven tegenvallen.

Michael Leister, fixed-income strateeg bij WestLB AG in Dusseldorf, is van mening dat het risico-thema op de financiële markten opnieuw zijn intrede heeft gedaan. Daarom geven de beleggers de voorkeur aan bunds boven obligaties van andere landen.

Aanleiding was de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische indicatoren aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De groei van de Europese economie vertraagde in juni, terwijl anderzijds de huizenverkopen in de Verenigde Staten blijven tegenvallen. Michael Leister, fixed-income strateeg bij WestLB AG in Dusseldorf, is van mening dat het risico-thema op de financiële markten opnieuw zijn intrede heeft gedaan. Daarom geven de beleggers de voorkeur aan bunds boven obligaties van andere landen.