Volgens de Bank of America Merrill Lynch index data zijn de koersen van de Amerikaanse bedrijfsobligaties in december met 2,40% gedaald en dat is de sterkste daling in een jaar.

Gary Pollack, head fixed income trading bij Deutsche Bank AG's private wealth management unit in New York, stelt vooral de betere macro-economische data verantwoordelijk voor de rentestijging.

Pollack verwacht dat de langetermijnrente nog verder gaat stijgen. Op 16 december bereikte de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie op 3,56% een piek voor de afgelopen zeven maanden.

Volgens de Bank of America Merrill Lynch index data zijn de koersen van de Amerikaanse bedrijfsobligaties in december met 2,40% gedaald en dat is de sterkste daling in een jaar. Gary Pollack, head fixed income trading bij Deutsche Bank AG's private wealth management unit in New York, stelt vooral de betere macro-economische data verantwoordelijk voor de rentestijging. Pollack verwacht dat de langetermijnrente nog verder gaat stijgen. Op 16 december bereikte de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie op 3,56% een piek voor de afgelopen zeven maanden.