De stijging was zelfs de sterkste voor de afgelopen vijf maanden, hetgeen aangeeft dat de markt volledig oververkocht was. De vrees voor een nieuwe recessie in de Verenigde Staten is opnieuw op een lager pitje gaan branden.

Ira Jersey, econoom bij Credit Suisse, is van mening dat de Amerikaanse economie waarschijnlijk aan een double dip is ontsnapt, tenminste wanneer de indicatoren niet opnieuw gaan verzwakken.

Jersey stelt vast dat de beleggers opnieuw overheidsobligaties laten links liggen en overstappen naar activaklassen waar een groter risico aan verbonden is. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie liep vorige vrijdag weer op tot 2,79%.

De stijging was zelfs de sterkste voor de afgelopen vijf maanden, hetgeen aangeeft dat de markt volledig oververkocht was. De vrees voor een nieuwe recessie in de Verenigde Staten is opnieuw op een lager pitje gaan branden. Ira Jersey, econoom bij Credit Suisse, is van mening dat de Amerikaanse economie waarschijnlijk aan een double dip is ontsnapt, tenminste wanneer de indicatoren niet opnieuw gaan verzwakken. Jersey stelt vast dat de beleggers opnieuw overheidsobligaties laten links liggen en overstappen naar activaklassen waar een groter risico aan verbonden is. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie liep vorige vrijdag weer op tot 2,79%.