Eric Van Nostrand, interest rate strategist bij Credit Suisse in New York, sprak van een overdreven reactie en ziet de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie tegen het einde van dit jaar terugvallen tot 2,90%.

Greg Faranello, head of global markets trading and treasury bij Espirito Santo Investment in New York, is het daar niet mee eens. Het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties kan naar 3,50% stijgen, aldus Faranello.

De tweede ronde van quantitative easing in de Verenigde Staten gaat de dollarkoers onderuit duwen en zal leiden tot een inflatie-opstoot zodra de VS-economie zich herstelt. Het is op dit scenario dat de financiële markten al een voorschot nemen.

Eric Van Nostrand, interest rate strategist bij Credit Suisse in New York, sprak van een overdreven reactie en ziet de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie tegen het einde van dit jaar terugvallen tot 2,90%. Greg Faranello, head of global markets trading and treasury bij Espirito Santo Investment in New York, is het daar niet mee eens. Het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties kan naar 3,50% stijgen, aldus Faranello. De tweede ronde van quantitative easing in de Verenigde Staten gaat de dollarkoers onderuit duwen en zal leiden tot een inflatie-opstoot zodra de VS-economie zich herstelt. Het is op dit scenario dat de financiële markten al een voorschot nemen.