Die koersdaling had te maken met de verwachting dat de wereldeconomie aan de beterhand is. Daardoor neemt de vraag naar aandelen toe en die naar veilige beleggingen als Amerikaanse staatsobligaties af.

Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole SA, sprak in verband met donderdag van een risk-on day. Katalysator daarbij was de meeting van de Europese centrale bank.

Bovendien gingen de beleggers er van uit dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november, die vanmiddag worden bekendgemaakt, beter dan verwacht gaan zijn. Er wordt gerekend op 145.000 nieuwe banen en een ongewijzigde werkloosheidsgraad van 9,60%.

Die koersdaling had te maken met de verwachting dat de wereldeconomie aan de beterhand is. Daardoor neemt de vraag naar aandelen toe en die naar veilige beleggingen als Amerikaanse staatsobligaties af. Peter Chatwell, fixed-income strategist bij Credit Agricole SA, sprak in verband met donderdag van een risk-on day. Katalysator daarbij was de meeting van de Europese centrale bank. Bovendien gingen de beleggers er van uit dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand november, die vanmiddag worden bekendgemaakt, beter dan verwacht gaan zijn. Er wordt gerekend op 145.000 nieuwe banen en een ongewijzigde werkloosheidsgraad van 9,60%.