Het tekort op de begroting is gestegen van 1% van het BBP in 2007 tot 8,80%. De Amerikaanse centrale bank is er inderdaad in geslaagd om de economie uit een recessie te halen, maar dat gebeurde aan een wel erg hoge prijs.

Moody's Investors Service stelt dat er dringend actie moet worden ondernomen om het deficiet terug te dringen. Gebeurt dit niet, dan kan het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie stijgen tot boven 5%.

Dat rendement is momenteel relatief laag, dit dankzij de vlucht van de beleggers naar Amerikaanse staatsobligaties als een veilige vluchthaven. Wanneer er niets gebeurt, kunnen die Treasuries hun status van veilige vluchthaven snel kwijtraken.

Het tekort op de begroting is gestegen van 1% van het BBP in 2007 tot 8,80%. De Amerikaanse centrale bank is er inderdaad in geslaagd om de economie uit een recessie te halen, maar dat gebeurde aan een wel erg hoge prijs. Moody's Investors Service stelt dat er dringend actie moet worden ondernomen om het deficiet terug te dringen. Gebeurt dit niet, dan kan het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie stijgen tot boven 5%. Dat rendement is momenteel relatief laag, dit dankzij de vlucht van de beleggers naar Amerikaanse staatsobligaties als een veilige vluchthaven. Wanneer er niets gebeurt, kunnen die Treasuries hun status van veilige vluchthaven snel kwijtraken.