Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie steeg met 10 basispunten tot 16,26%. Europa is er nog altijd niet uit hoe een verwacht tekort van 30 miljard euro op de Griekse begroting volgend jaar kan gedicht worden.

Achter de schermen wordt er nog steeds druk onderhandeld over de oplossing van het Griekse schuldenprobleem. Er zou nu sprake zijn van een zachte herprofilering, waarbij de zittende obligatiehouders een preferente status krijgen, evenals een hogere coupon en onderpanden als incentives.

Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie steeg met 10 basispunten tot 16,26%. Europa is er nog altijd niet uit hoe een verwacht tekort van 30 miljard euro op de Griekse begroting volgend jaar kan gedicht worden. Achter de schermen wordt er nog steeds druk onderhandeld over de oplossing van het Griekse schuldenprobleem. Er zou nu sprake zijn van een zachte herprofilering, waarbij de zittende obligatiehouders een preferente status krijgen, evenals een hogere coupon en onderpanden als incentives.