De rendementen op de Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 2 en 5 jaar stonden vorige week op een nieuw recorddieptepunt, nadat de Federal Reserve een nieuwe verruiming van de monetaire politiek aankondigde.

Het rendement op de 5-jarige staatsobligatie bedroeg nog 1,0148%. Anderzijds steeg het rendement op de 30-jarige tot het hoogste peil in vier maanden. De FED kondigde namelijk aan dat er minder langlopende staatsobligaties ingekocht zullen worden dan de markt had verwacht.

John Fath, fondsbeheerder bij BTG Pactual in New York, is van mening dat de markt al verrekend dat de ingreep van de FED succesvol zal zijn. De rente wordt verder naar omlaag geduwd, zodat de economie kan herstellen.

Het rendement op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie daalde anderzijds met zeven basispunten tot 2,53% en dat was de grootste daling op weekbasis sinds 8 oktober.

De rendementen op de Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 2 en 5 jaar stonden vorige week op een nieuw recorddieptepunt, nadat de Federal Reserve een nieuwe verruiming van de monetaire politiek aankondigde. Het rendement op de 5-jarige staatsobligatie bedroeg nog 1,0148%. Anderzijds steeg het rendement op de 30-jarige tot het hoogste peil in vier maanden. De FED kondigde namelijk aan dat er minder langlopende staatsobligaties ingekocht zullen worden dan de markt had verwacht. John Fath, fondsbeheerder bij BTG Pactual in New York, is van mening dat de markt al verrekend dat de ingreep van de FED succesvol zal zijn. De rente wordt verder naar omlaag geduwd, zodat de economie kan herstellen. Het rendement op de toonaangevende 10-jarige staatsobligatie daalde anderzijds met zeven basispunten tot 2,53% en dat was de grootste daling op weekbasis sinds 8 oktober.