In de eerste jaarhelft heeft Lotus een omzet gedraaid van 139,3 miljoen euro, een stijging van 4,3%. Zonder de stopzetting van het contract met Ikea bedraagt de organische groei zelfs 5%, die staat op het conto van marketingcampagnes.

De kosten van de marketingcampagnes wegen zwaar door in de marges. De ebitda en operationele winst stegen met 0,9% et 1,7%, dat is minder dan de omzet hoewel de winstgevende merkproducten de groei ondersteunden.

De nettowinst is gestegen met 13,6% tot 12,8 miljoen door een daling van de belastingen met 27,2% tot 3,5 miljoen.

Op de beurs is het aandeel van Lotus relatief duur met een koerswinstverhouding van bijna 16. Als er in de toekomst nog een groeivertraging optreedt, is een beurscorrectie niet uit te sluiten.

Cédric Boitte

www.accioz.be

In de eerste jaarhelft heeft Lotus een omzet gedraaid van 139,3 miljoen euro, een stijging van 4,3%. Zonder de stopzetting van het contract met Ikea bedraagt de organische groei zelfs 5%, die staat op het conto van marketingcampagnes.De kosten van de marketingcampagnes wegen zwaar door in de marges. De ebitda en operationele winst stegen met 0,9% et 1,7%, dat is minder dan de omzet hoewel de winstgevende merkproducten de groei ondersteunden.De nettowinst is gestegen met 13,6% tot 12,8 miljoen door een daling van de belastingen met 27,2% tot 3,5 miljoen.Op de beurs is het aandeel van Lotus relatief duur met een koerswinstverhouding van bijna 16. Als er in de toekomst nog een groeivertraging optreedt, is een beurscorrectie niet uit te sluiten.Cédric Boittewww.accioz.be